Woudrichem

Woudrichem is een van oudsher klein vissersstadje gelegen op de splitsing van de rivier en Maas, Waal en Merwede en maakt deel uit van de historische driehoek, samen met Gorinchem en Slot Loevestein.  Al sinds 1356 heeft Woudrichem stadsrechten, geschonken door de Heer van Altena.

Ons vestingstadje, waarvan de wallen grotendeels bewaard zijn gebleven, herbergt een groot aantal bezienswaardigheden waaronder de Sint-Maartenskerk (15e eeuw),  de Waterpoort (15e eeuw), het raadhuis (1592) en diverse fraaie oude gevels (eind 16e – begin 17e eeuw). In 1998 heeft men de historische stadshaven herbouwd, waar nu een aantal fraaie oude schepen liggen en een oude scheepshelling is aangelegd.

 

Historie van de Visserijdagen

De eerste Visserijdagen - in 1980 - waren kleinschalig van opzet en werden geinitieerd door oprichter (en rasechte Woerkummer) Janus Baks. Door de jaren heen is het evenement uitgegroeid tot één van de grootste en bekendste in onze regio. Een absoluut hoogtepunt hierin vormde de Visserijdagen van 1998, die samenvielen met  de opening van onze opnieuw aangelegde, historische vissershaven. Destijds verrichtte Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem Alexander de openingsceremonie waarvan zo’n  20.000 tot 25.000 bezoekers getuige waren!

E-mail
Info