Vanaf nu is al het actuele nieuws te vinden op onze facebookpagina.

Klik op de knop hiernaast of ga naar https://www.facebook.com/stichting.deoudevissershaven/

Archief


Terug naar overzicht

20-01-2016

Ineke Sterrenberg-Ros heeft ‘zalm vernomen’!

In aanloop naar de 13e Visserijdagen is niet alleen het bestuur van Stichting ‘de Oude Vissershaven’ druk bezig met alle voorbereidingen. Ook veel Woerkummers zijn reeds begonnen met het maken van versieringen. Neem Ineke Sterrenberg-Ros. Zij heeft al zes Woerkumse wapens gemaakt van 110 cm en is bezig met tien molens van 120 cm. Ook werkt Ineke samen met een groep verstandelijk gehandicapten aan tien kerktorens van 150 cm!

Maar ... hiermee houdt het nog niet op. Ze is bezig met wat in totaal 2500 meter aan vlaggetjes moet worden; 190 blauw-witte strengen van 10 meter zijn inmiddels klaar, gesponsord door Oerlemans Plastics. Verder heeft ze alle benodigde visnetten voor de straat geregeld, evenals 55 lantaarns.

Met behulp van een aantal schilders die verf hebben geschonken en doe-het-zelvers die hout hebben gegeven, gaat het Ineke lukken om in augustus de Burgemeester van der Lelystraat om te toveren tot een Woerkumse straat van weleer! En het spreekwoord mag bij iedereen bekend zijn: goed voorbeeld, doet hopelijk goed volgen. Wij zijn in ieder geval erg blij met Ineke’s inspanningen! Heb je zelf ook iets leuks te melden over je voorbereidingen op de Visserijdagen? Stuur ons dan een mailtje!

 Ineke Ros heeft Zalm Vernomen.pdf


Terug naar overzicht


E-mail
Info