2019: het jaar van de 14e visserijdagen in Woudrichem!

In 1980 bedacht Janus Baks dat de historie van de riviervisserij in Woudrichem niet vergeten mocht worden. Hij richtte daarom in 1980 Stichting ‘de Oude Vissershaven’ op. Het officiële doel van de stichting staat in de statuten als volgt omschreven: “het inzicht in de binnenvisserij in Nederland (en de riviervisserij in het bijzonder) te bevorderen, maar ook om in dit kader een cultuur historisch overzicht te bieden aan iedereen die geïnteresseerd is!”

Dit proberen wij te realiseren door de Woerkumse Visserijdag te organiseren. Een evenement dat door mensen van heinde en verre bezocht wordt. Eéns in de drie jaar verandert Woudrichem, in samenwerking met vele vrijwilligers, verenigingen, stichtingen, sponsors en gemeentelijke instellingen, in de oude vissersstad van weleer! Het tonen van de authentieke vissersvloot, inclusief de volledig gerestaureerde vishaler door de gelijknamige stichting en het demonstreren van oude ambachten en vistechnieken met onder andere de ‘Galg” door Stichting Historische Stadshaven Woudrichem en het Visserijmuseum, vormen de hoogtepunten van deze dagen.

Daarnaast staan diverse activiteiten gepland, zoals de altijd spannende en oergezellige roeiwedstrijden, die dit jaar weer op de Maas zullen plaatsvinden. Ook zullen de terrassen meedeinen op de muziek van diverse visserskoren die door Woudrichem klinken.  Oude ambachten zoals touwslaan, smeden, klompen maken en vele anderen, zullen oud en jong plezieren.
Traditiegetrouw worden de visserijdagen afgesloten met een knallende muziekavond.

Elke editie van de visserijdagen heeft een eigen thema. Het thema voor de 14e visserijdagen van 2019 is "De Zegen". 

Buurtverenigingen zullen zich inzetten om dit thema uit te beelden door hun straten te versieren. Dus schrijf de volgende data in uw agenda: dinsdag 27 augustus tot en met zaterdag 31 augustus 2019. We heten u van harte welkom in de vesting van Woudrichem!
Wilt u op de hoogte blijven van dit evenement?

Bezoek deze website en deze facebook pagina of meldt u aan voor de nieuwsbrief via info@visserijdagen-woudrichem.nl

www.facebook.com/stichting.deoudevissershaven

Delen wordt zeer gewaardeerd!

E-mail
Info